Scitech

VELIKI POTRES U SVIJETU TELEVIZIJE: Prodana najveća europska televizijska kompanija za gotovo 40 MILIJARDI DOLARA!

 

Disney također planira pokrenuti vlastitu streaming uslugu i konkurirati Netflixu

Američki Comcast, inače jedna od najjačih američkih telekomunikacijskih i medijskih kompanija, dogovorila je preuzimanje britanskog velikana, kompanije Sky.

 

Rezultat je to višemjesečnih pregovora i licitiranja u koje je bila uključena i druga američka medijska kompanija, 21st Century Fox, trenutačni vlasnik oko 39% dionica Skya. U konačnici je Comcastova ponuda u visini od 38,8 milijardi američkih dolara za kontrolni paket dionica ove subote u finalnoj licitaciji prihvaćena kao najbolja.

Comcast, inače vlasnik i medijske kuće NBC, ovim će potezom dobiti oko 23 milijuna novih korisnika na tlu Europe, a zajedničkim će snagama dvije spojene kompanije u globalnom medijskom prostoru svojim zabavnim, sportskim, filmskim i drugim sadržajima lakše konkurirati Netflixu i Amazonu, piše NYT.

21st Century Fox je kroz pripojenu kompaniju Disney tijekom ove godine u više navrata pokušao preuzeti Sky, a smatralo se i da su glavni “favorit” za to budući da već imaju velik vlasnički udio i da su im usluge komplementarne. Disney također planira pokrenuti vlastitu streaming uslugu i konkurirati Netflixu. Za sada nije poznato hoće li Disney i Fox zadržati udio u Skyu ili ga planiraju prodati, a kako bi bilo kakav dogovor bio konačan moraju ga još potvrditi i ostali (većinski) dioničari britanske kompanije.

 

loading...
Comments
To Top