Svijet

UHAPŠEN VOĐA SEKTE: Živio sa četiri žene i sljedbenicima, a usput ubijao ljude!

U akciji hapšenja Vilijama Bleka, koji se sumnjiči za ubistva, pedofiliju i podvođenje učestvovalo je oko 200 policajaca. 

Amerikanac optužen kao vođa sekte, koga vlasti SAD traže na osnovu optužbi za pedofiliju, uhapšen je u Meksiku zajedno sa još 26 ljudi u okviru istrage za trostruko ubistvo, saopštili su danas zvaničnici.

Orson Vilijam Belk Džej Ar uhapšen je u sjevernoj pograničnoj državi Čihuahua zajedno sa svoje četiri žene i još 22 osobe među kojima je i nepreciziran broj maloletnika, saopštili su državni tužioci.

Oko 200 policajaca upalo je u tri kuće na dva ranča gde je Vilijam Blek živeo sa svojim sledbenicima, a akcija je sprovedena u zajedničkoj operaciji sa američkim FBI, navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

Hapšenja su izvršena nakon istrage o ubistvu tri američka državljanina u tom regionu, od 15, 19 i 23 godine starosit, koje se dogodilo 10. septembra.

Vilijam Blek se sumnjiči za ubistvo te trojice muškaraca, ali još nije optužen u okviru tog slučaja.

Uhapšeni su za sada optuženi za ilegalni ulazak u Meksiko i okrutnost nad životinjima, nakon što je policija pronašla više od 50 zaklanih i zamrznutih životinja na njegovom imanju, među kojima su zebre, bufalo i lav.

Vilijam Blek se, takođe, suočava sa optužbama za trgovinu ljudima.

“U SAD ga 15 godina gone zbog optužbi za seksualne zločine, a on je pobjegao u Meksiko”, saopštili su meksički tužioci.

Vilijam Blek se suočava sa optužbama za pedofiliju u američkoj državi Arizoni, napominje francuska agencija, prenosi Tanjug.

Novi.ba

loading...
To Top