Aktuelno

Stupio zakon o zabrani kockanja, zatvoreno 4.300 kladionica: Edi Rama: Svi se bune, ali u našoj državi više nikad neće biti klađenja, umrijet će i kladionice i online klađenje!

 

Od 1. januara je u Albaniji stupio na snagu zakon kojim je zabranjeno klađenje. Zatvorene su sve sportske kladionice, premijer Edi Rama poručio je da neće biti ni online klađenja, ostat će samo kockarnice u luksuznim hotelima u turističkim resortima.

Uoči 1. januara Rama je dobio ogroman broj poruka na mobitel. Albanski premijer uvjeren je da je riječ o orkestriranim porukama onih iza kojih se kriju određene kompanije.

“Crni novac iz kladionica širi glasine da će doći do monopola na internetsko klađenje. S Novom godinom umrijet će i kladionice i online klađenje”, poručio je Rama preko Twittera.

 

Prvog januara 2019. godine u Albaniji je na snagu stupio zakon o zabrani kockanja. U skladu sa spomenutim zakonom zatvoreno je oko 4.300 kladionica,

Zabrana kockanja ne odnosi se samo na kafiće sa kladionicama, već i na online klađenje i kockarnice, koje su se do sada mogle naći u blizini škola, ali će sada biti dozvoljene samo u hotelima sa pet zvjezdica i to izvan urbanih područja.

Albanski premijer Edi Rama bio je pod žestokim pritiskom kladioničarskog lobija. Međutim, Albanija je ustrajala u svojoj namjeri i tako je postala prva zemlja u regiji koja je skoro stala u kraj ovoj pošasti.

loading...
Comments
To Top