Aktuelno

Snimak ubistva koje je počinio Čaba Der u Amsterdamu!

 

Holandska policija sumnjiči Čabu Dera (38), koji je 5. januara ove godine u beogradskom naselju Banovo brdo ubio Nebojšu Markovića (37), i za ubistva Hrvata Ivana Serdarušića u julu prošle godine u Amsterdamu, kao i još jednog muškarca u Budimpešti u septembru.

Holandska policija saopštila je da je Der plaćeni ubica sa mađarskim i srpskim državljanstvom, prenosi Kurir.

Policija vjeruje da je Der stigao u Holandiju oko 8. januara, te da je tri sedmice kasnije počinio ubistvo u jednom italijanskom restoranu u Amsterdamu. Ušao je u restoran obučen kao turista i upucao žrtvu u glavu, prenose tamošnji mediji.

Lice Čabe Dera jasno se vidi na snimcima nadzorne kamere, a na mjestu zločina pronađen je i njegov DNK.

Čaba Der je u Srbiji osuđen na zatvorsku kaznu 2004. godine zbog ubistva. Pušten je iz pritvora u februaru 2017. godine. Iz policije su u saopštenju naveli da žele da razgovaraju sa svima koji su imali kontakt sa Derom u periodu od 8. do 30. razgovarala sa svakim ko je imao kontakt sa Derom od 8. do 30. jula kada se ubistvo dogodilo i za informacije o njemu ponudili nagradu od 20.000 eura.

Prema navodima holandskih medija Čabina žrtva se već duže vrijeme bavila poslovima u vezi sa prodajom droge pa se to navodi kao glavni smjer istrage i motiv Serdarušićeve egzekucije.

Izvori bliski holandskim istražnim organima navode da je Der ostavio brojne tragove na mjestu zločina, a policija je uspela da rekonstruiše njegovo kretanje nakon ubistva.

Žrtvu koja je ručala u restoranu u Betovenovoj ulici u Amsterdamu ulici na egzekutor je upucao u glavu pištoljem s prigušivačem, a potom je pobjegao.

loading...
Comments
To Top