Hrana i piće

Recepti za tri detoksikacijska smoothieja obogaćena magnezijem!

 

Početkom svake godine najpopularnija riječ postaje upravo – detox. Donosimo novogodišnje odluke i obećajmo sami sebi da ćemo baš ove godine svakodnevno brinuti o zdravlju i održavati dobru formu, a cijeli proces započet ćemo jednim kvalitetnim detoxom. Zvuči poznato?

A onda, nakon siječnja, detox padne u zaborav kao i spoznaja o njegovoj važnoj ulozi tijekom svakog mjeseca u godini. Kako bi ti olakšali provođenje odluka, usvajanje zdravih rutina i kako bi po prvi put uživala u okusima detox programa, Mg Mivela je za tebe osmislila tri jednostavna smoothie recepta.

Prošlog petka u Aquavivae Krapinskim toplicama, sudionice programa programa Stress Free Friday imale su priliku po prvi puta probati Mg Mivela smoothie, koje je za njih izrađivao Mali Vrt i opustiti se na brojnim wellness aktivnostima unutar programa. „Smoothieji su bili pravi hit!

“Neočekivana kombinacija voća i mjehurića iz gazirane vode Mg Mivela učinile su Smoothieje jako osvježavajućima. Nutricionistica je objasnila važnost svakodnevnog unosa magnezija iz MgMivele, i mogu reći da smo bile oduševljene okusom i funkcionalnošću svakog recepta“, podijelila je utiske s nama organizatorica programa, Anita Vukušić Crevar.

Smoothie recepte bogate magnezijem i vitaminima donosimo u nastavku kako bi ih i sama isprobala i nastavila provoditi svoje novogodišnje odluke i usvajati zdrave navike.

Sastojci:

 • Šaka bobičastog voća (maline, kupine, ribiz)
 • 1/2 limuna
 • List mente
 • 250 ml Mg Mivele
 • Stevia (prema potrebi)

Način pripreme:

 1. U sokovnik staviti šaku bobičastog voća, limun, list mente, miksati, procijediti i dopuniti čašu MgMivelom.
 2. Ako je moguće pulpu vratiti u napitak.

Za koga je ovaj smoothie? BobiBoost ima malu kalorijsku vrijednost i nizak glikemijski indeks zbog čega je idealan za sve one koji vode računa o tjelesnoj masi i unosu šećera. Bobičasto voće je bogato antioksidansima i pektinima (topivim vlaknima) koji mogu utjecati na smanjenje kolesterola. Magnezij iz Mg Mivele je neophodan za pravilan rad mišića, stvaranje energije u stanicama kao i proces izgradnje proteina, tako da ovaj napitak predstavlja idealnu kombinaciju za sve one koji su fizički aktivni.

Sastojci:

 • 200 ml svježe cijeđenog soka od ananasa
 • sok od jednog limuna
 • prstohvat svježe mente
 • 100 ml Mg Mivele

Način pripreme:

 1. Svježe cijeđen sok ananasa i limuna pomiješati, dodati Mg Mivelu i posuti svježom mentom.

Za koga je ovaj smoothie? Ananas sadrži vitamin B, koji pomaže normalnoj funkciji živčanog sustava i doprinosi boljem izgledu kože, kose i noktiju. Ananas je dobar za organizam jer sadrži hranljive tvari koje pomažu održavanju čvrstoće kostiju i sintezu kolagena potrebnog za normalnu funkciju kože. Magnezij iz Mg Mivele doprinijet će smanjenju osjećaja umora, slabosti i manjka energije.

 

Sastojci:

 • Naranča
 • prstohvat vanilije u prahu
 • 100 ml Mg Mivele
 • prstohvat cimeta

Način pripreme:

 1. Iscijediti jednu naranču, dodati vaniliju, cimet i Mg Mivelu.

Za koga je ovaj smoothie? Naranča, vanilija i cimet u kombinaciji sa Mg Mivelom odličan su napitak za hladne dane. Naranča sadrži vitamin C, neophodan za imunitet. Također, vitamin C pomaže apsorpciji željeza za što je važno za osobe koje pate od anemije. Uz dobar imunitet, ovaj napitak doprinosi stvaranju kolagena, važnog za izgled i funkciju kože. Magnezij u Mg Miveli će doprinijeti održavanju normalne strukture kostiju i zuba.

loading...
Comments
To Top