Aktuelno

PORED KRSTA: Potpredsjednik vlade zahtijeva da se na crnogorsku zastavu doda i polumjesec!

 

Potpredsjednik crnogorske vlade i predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović zatražio je u srijedu da polumjesec bude dio crnogorskih nacionalnih simbola.

 

 

Husović je, naime, tijekom govora u crnogorskom parlamentu kazao da u stranačkim dokumentima Bošnjačke stranke stoji kako bi polumjesec trebao biti dio državnih simbola Crne Gore te kako ne odustaje od tog zahtjeva, ali i da time neće ucjenjivati koalicijske partnere, prenosi Tportal.hr.

‘U ustavnoj preambuli piše da su građani Crne Gore različitih nacionalnosti privrženi demokratskoj Crnoj Gori. Ustav državu ne definira kao kršćansku, već građansku te se u njemu ne spominju obilježja. Dodavanjem polumjeseca koji je simbol islama dokazujemo da je država građanska i da smo sazreli kao multietnička Crna Gora’, pojasnio je Husović.

Vicepremijer je nadodao kako Bošnjačka stranka od svojeg osnivanja postavlja pitanja promjene državnih simbola te kako su ta nastojanja stalna

‘Ova inicijativa nije naš politički hir, već je sadržana u našim stranačkim dokumentima’, kazao je Husović, dodavši kako time ne ucjenjuje koalicijskog partnera jer ta tema nije aktualizirana 2016. godine, kada je njihova podrška bila potrebna za formiranje vlade.

‘Želimo društveni konsenzus oko državnih simbola’, zaključio je Husović u crnogorskoj skupštini.

 

(Tportal/SB)

loading...
Comments
To Top