Mobiteli

PLATIŠ 1.500 DOLARA PA SE HVATAŠ ZA GLAVU: Najnovija serija iPhonea ima problem s punjenjem…!

 

Ovogodišnji Appleovi modeli iPhonea, XS i XS Max, od prvog su dana suočeni s negativnim kritikama na račun visoke cijene, ali ne i samo nje. Naime, kada mobitel košta od 1.000 do 1.500 dolara.

 

 

Prvo su u javnost dospjela službena mjerenja, a i ponešto anegdotalnih dokaza, vezanih uz nešto slabiji prijem signala na novim modelima. Sada, pak, doznajemo i kako nova mjerenja pokazuju i da se Appleovi najskuplji uređaji pune nešto sporije od konkurenata. Naime, iPhone XS i XS Max podržavaju tehnologiju brzog punjenja baterija putem USB-C kabela, no takav punjač niti kabel nisu uključeni u paket, već ih Apple prodaje zasebno (kao, uostalom, i adapter i analogne slušalice.

 

Stoga, kada se ove mobitele uspoređuje s konkurencijom korištenjem samo njihove “standardne” opreme, vidljivo je kako su podaci o brzini punjenja poražavajući. iPhone XS od nule do 100% napunjenosti baterije stiže za 3 sata i 5 minuta, a veći XS Max za tek 3 sata i 29 minuta.

 

PhoneArena: trajanje punjenja pojedinih mobitela

PhoneArena: trajanje punjenja pojedinih mobitela 

Za usporedbu, OnePlus 6 napuni se za tek 80 minuta a Samsungovi Galaxy S9 i Note 9 za 107 odnosno 109 minuta. Pozitivna vijest za Apple jest da se po autonomiji njihovi uređaji mogu usporediti s konkurentima, te da su od većine bolji prema službenom testu portala PHONE ARENA.

 

Kod nekih je primjeraka iPhonea SX prijavljeno i da punjenje standardnim kabelom ne započinje dok uređaji nisu otključani. Ovaj se problem povezuje sa sigurnosnom opcijom blokiranja USB dodataka kako bi se spriječilo hakiranje iOS-a.  No, tu se čini kako je riječ o softverskom problemu koji pogađa tek manji dio uređaja, i koji bi mogao lako biti popravljen sljedećom nadogradnjom operativnog sustava.

loading...
Comments
To Top