Svaštara

Opasni britanski ubica Džastin Klark nije bio pripadnik “bosanske vojske”, on se kao strani dobrovoljac HVO-a borio protiv Bošnjaka i BiH!

Džastin Klark (Justin Clarke, 62), jedan od najpoznatijih britanskih bjegunaca, osuđen je na 25 godina zatvora zbog smrti Paula Milburna, kojeg je ubio prije 23 godine, piše “Miror”.

Zanimljivo, britanski mediji navode da je Klark, navodno, bio u “bosanskoj”vojsci tokom rata u našoj zemlji zbog čega je zaradio penziju.

Svi mediji u regiji su prenijeli navode britanskih medija da je Klark bio pripadnik “bosanske vojske”. Ti navodi su neistiniti, Džastin Klark je kao strani dobrovoljac ratovao u HVO protiv Bosne i Hercegovine i Bošnjaka. Zagrebački Jutarnji list je i o njemu pisao prije sedam godina.

“Džastin Klark (Justin Clark), bivši pripadnik Irske revolucionarne armije (IRA) kojeg Skotland Jard (Scotland Yard) traži već dvadesetak godina, donedavno je bio zaposlen u splitskoj firmi Konstruktor. Britanci ga traže zbog više atentata na teritoriji Velike Britanije i Sjeverne Irske.
Klark (60) se nalazio na poziciji Konstruktorovog menadžera za sigurnost u Kataru.
Klark osim irske, ima i hrvatski pasoš, koji mu je izdat 2006. godine. Za njim je raspisana međunarodna potjernica, a smatraju ga izuzetno opasnim teroristom.
Predstavnici Konstruktora su, navodno, krajem 2008. godine upozoreni da zapošljavaju čovjeka za kojim je raspisana potjernica. Džastin Klark je samo jedan od mnogih lažnih identiteta kojima se koristio.
Iako su katarske tajne službe nad njim vršile strogi nadzor, Klark je uspio da pobjegne iz države, nakon čega je ponovno nestao bez traga.

Hrvatsko državljanstvo Klark je dobio zato što je za vrijeme Domovinskog rata bio pripadnik specijalnih jedinica HV i HVO“, piše Jutarnji list.

 

loading...
Comments
To Top