Aktuelno

Oglasio se borac kojeg je Habib brutalno napao: Nisam ga vrijeđao na vjerskoj osnovi!

 

Jedan od članova tima Conora McGregora Dillon Danis prvi put se oglasio nakon velikog sukoba koji se desio poslije meča u Las Vegasu kada je Habib Nurmagomedov preskočio ogradu i krenuo se obračunati s njim.

Oglasio se borac kojeg je Habib brutalno napao: Nisam ga vrijeđao na vjerskoj osnovi

Rus je nakon meča rekao da su ga McGregor i kompletan njegov tim vrijeđali na vjerskoj osnovi, a da su pored toga vrijeđali njegovu porodicu i državu.

Ipak, član McGregorovog tima Dillion Danis, koji je nakon borbe ušao u direktni sukob s njim, kazao je da nije vrijeđao Habiba i da jedva čeka odluku Atletske komisije koja će objaviti rezultate istrage.

“Nikada nisam pomenuo ništa na vjerskoj osnovi. Jedva čekam da Atletska komisija Nevade objavi rezultate istrage i da krivica bude na onome kome stvarno pripada”, kazao je Danis.

Njegove riječi potvrdio je i McGregorov trener koji je rekao da nije čuo nikakvo vrijeđanje Danisa.

“Nije uradio ništa. Stajao sam pored Dillona, nisam vidio šta je uradio, ali sam mogao čuti. Međutim, nisam čuo da je rekao bilo šta”, istakao je McGregorov trener.

Nurmagomedova vrlo vjerovato očekuje višemjesečna suspenzija zbog ponašanja nakon borbe, ali je prvi čovjek UFC-a potvrdio da će pojas ostati u njegovom posjedu. Također, rekao je da Habiba očekuje žestoka novčana kazna.

loading...
Comments
To Top