Uncategorized

Novak Đoković: Sjedio sam na podu i plakao, pitao se je li ovo sve toga vrijedno!

 

Novak Đoković danas je drugi tenisač svijeta i prošao je težak put povratka u svijet vrhunskog tenisa nakon ozljede i mentalne krize koje su ga udaljile od Topa 20.

 

 

 

U podcastu Lewisa Howesa Đoković se vratio unatrag i pokušao opisati teške trenutke i misli koje su mu prolazile kroz glavu u najtežim trenucima karijere. Bilo je perioda, kada je, kako kaže, razmišljao odustati od svega.

“Došao sam do vrste mentalnog pada u jednom trenutku karijere, plakao sam misleći si ‘ne znam je li ovo vrijedno svega, trebam li nastaviti’. Sjećam se da sam sjedio na podu i svi su bili složni da za početak trebam udahnuti i osvrnuti se na sve što sam napravio”, objasnio je Đoković.

 

Tada je krenulo preispitivanje.

“Pitao sam se zašto sam se počeo baviti ovim sportom, zašto ga volim? Pitao sam se volim li zaista držati reket u ruci? I onda sam shvatio…da, zaista to voli, bilo na centralnom terenu Grand Slam turnira bilo na običnom javnom terenu. Zaista volim tu igru”, zaključio je emotivni Nole, koji je krajem listopada 2016. godine zadnji put držao svjetski broj 1, a do kraja godine ima prestići Rafaela Nadala na vrhu.

 

(SD)

loading...
Comments
To Top