Hrana i piće

NAMIRNICA KOJA SE “BORI” PROTIV DEPRESIJE!

Rezultat slika za BOROVNICE

Depresija je stanje u koje lako padnu i mladi i stariji. Ne smije se nikako zanemarivati niti shvatati olako. Pogotovo obratite pažnju na svoje dijete. Bitno je da imate dobru komunikaciju i da znate šta se sa vašim djetetom dešava.

Nemojte nipošto zanemarivati djetetove probleme, pa čak i da za vas uopšte nisu ozbiljni. Sa djetetovog shvatanja je to ozbiljno. Razgovarajte sa djetetom i naravno ukoliko vidite potrebu, odvedite ga psihologu. Pa, svakom od nas je nekad potreban psiholog.

Svako ko je depresivan, treba se okružiti voljenim osobama i raditi ono što voli. Nemojte se povlačiti u sebe i zatvarati u kuću. Imajte na umu da sve ima gore od goreg i da stanje sa kojim se suočavate nije najgore. Borite se, ne posustajte, potražite pomoć.

Ovdje ćemo vam navesti i jednu od namirnica koje vam može koristiti i može biti od pomoći da ne budete depresivni, a uz to će još poboljšati vaše zdravlje uopšte:

Borovnice

Borovnice su bogate vitaminima, čiste naš organizam, popravljaju krvnu sliku. Osim toga, ubijaju i ćelije raka. Pored ovih prednosti utiču i na naše raspoloženje, oslobađaju nas od stresa i čine nas energičnijima.

 

najsladjidomacireceptii.blogspot.ba

loading...
Comments
To Top