Aktuelno

MRAČNA PREDVIĐANJA ČOVJEKA KOGA JE TRUMP IZBACIO IZ KABINETA: “Ultradesničari će biti nova elita Evrope”!

 

Steve Bannon, bivši ultradesno orjentirani savjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa u subotu je ponudio pomoć populističkim strankama kako bi pobijedile na evropskim izborima 2019., predvidio je novu finansijsku krizu i rekao da su ultradesničari nova elita Europe.

Steve Bannon bio je počasni gost godišnjeg sabora male stranke “Fratelli d’Italia”, dvije sedmice nakon što se sastao s ministrom unutršnjih poslova Matteom Salvinijem, čelnikom Lige (krajnja desnica), koja s populističkim pokretom M5S tvori vladajuću koaliciju u Italiji.

Liga je trenutno najpopularnija stranka u Italiji i ima podršku više od 30 posto građana Italije.

Ultradesničarski domoljubi su “nova elita” Evrope, naglasio je Bannon, blizak američkoj krajnjoj desnici.

Taj bivši suradnik američkog predsjednika Donalda Trupa želi pokrenuti populističku pobunu desnice diljem kontinenta uoči izbora za Evropski parlament u maju i mjesecima vodi kampanju protiv Evropske unije zbog čega je posjetio nekoliko evropskih prijestolnica i sastao se s liderima destičaskih partija koje summahi+om u opoziciji.

Bannon je osnovao fondaciju “Pokret” koja će organizirati razne grupe radikalne desnice radi izbora dovoljnog broja zastupnika koji dijele njegove ideje, a svrha mu je blokirati akciju tradicionalnih snaga okupljenih u okviru porodice Naroddnjačkih stranaka EPP-a (European People’s Party).

U intervjuu u junu za Der Spiegel, Salvini je rekao da izbore 2019. smatra prilikom za rušenje postojećeg evropskog poretka. “U roku od godine dana, vidjet ćemo hoće li ujedinjena Europa još postojati ili neće”, rekao je.

U novom dokumentarnom filmu Stive Bannon predviđa da se Amerika kreće prema revoluciji, koja će “kositi kao srp travu”.

“Ako se na neki način ne dopusti preraspodjela bogatstva, u ovoj zemlji će biti revolucije”, kazao je Bannon.

“Imat ćemo još jednu finansijsku krizu. Svako pametan to vidi. Mislim da je potrebno radikalno restrukturiranje. To ne može biti borba jastucima. Za takvu promjenu trebaju ‘ubice’. I zato je Trump predsjednik. Bilo je jasno da dolazi neko poput njega”, kaže Bannon.

Tvrdi da je “praznovjerni” Trump bio na putu katastrofalnog poraza prije nego što mu je on preuzeo kampanju.

Priznao je da se poslužio “jiu-jitsu” manevrima u odnosima s javnošću, kako bi Trumpa spasio od propasti, nakon što je u javnost procurila njegova izjava o ženama “samo ih zgrabite za p….”

U to je uključeno i dovođenje žene koja je bivšeg predsjednika SAD-a Billa Clintona optužila za silovanje na ključnu televizijsku debatu.

Odbio je, međutim, reći je li imao svoje prste u puštanju e-mailova demokratske predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton u javnost preko WikiLeaksa, što je predizbornu kampanju vratilo na smjer koji je Trump želio.

 

Tvrdi da nije ogorčen zbog toga što ga je Trump otpustio u kolovozu 2017. godine, nakon što je ispao iz milosti.

“Nisam to shvatio lično. Tako su se poredale stvari”, objašnjava i navodi kako je to “dio njegovog vjerovanja u dharmu, hinduski koncept dužnosti i sudbine koji vlada svemirom”.

loading...
Comments
To Top