Svaštara

Konobar se žalio zbog malog bakšiša, ali nekoliko dana kasnije uslijedilo je iznenađenje!

Ako konobari nešto mrze, to je kada im se ne ostavi bakšiš. Iako ta praksa kod nas nije obavezna, u Americi je, naprimjer, vrlo nepristojno ne ostaviti bakšiš konobaru.

Da je to tako potvrdio je i jedan konobar koji je na Imguru objavio kako ga najviše frustrira kada dobije mal ili nikakav bakšiš, a gost restorana mu zahvaljuje i smiješi se na odlasku.

Korisnik pod imenom Seminole objavio je tako da mu je grupa tinejdžera ostavila samo 3,28 dolara bakšiša što je, s obzirom na ukupan račun koji su platili, premalen iznos.

Ali, deset dana kasnije ugodno se iznenadio. U restoranu su mu tinejdžeri koju je tu večer posluživao ostavili pismo.

Objasnili su mu kako su 7. oktobra večerali u restoranu u kojem on radi te da im je to prvo “odraslo” iskustvo koje im je konobar učinio još boljim. Također su se ispričali zbog bakšiša koji su ostavili, piše “Večernji“…

“Izvinjavamo se jer nam je to bilo prvi put da smo u takvoj situaciji i nismo znali kako se nositi s računom. Bio si nam od velike pomoći u podijeli računa, ali potpuno smo zaboravili i zapravo nismo znali za bakšiš. Ispraznili smo džepove i jedino što smo našli bilo je ukupno 3,28 dolara. Tada nismo bili svjesni da je to malen iznos, ali kasnije smo saznali za našu pogrešku i grozno smo se osjećali”, navodi se u pismu koje su konobari ostavili tinejdžeri. Osim pisma, u koverti je bilo 18 dolara bakšiša.

“U ovom sam poslu jako dugo, ali nikad mi se takvo šta nije dogodilo. Stvarno cijenim njihov trud i ljubaznost”, komentarisao je kasnije Seminole.

loading...
To Top