Aktuelno

ISPOVIJEST DJEVOJČICE KOJU JE MUŠKARAC ZLOSTAVLJAO U TRAMVAJU: “‘Molila sam za pomoć, a niko nije reagirao”!

 

Maloljetna djevojčica dala je iskaz u vezi sa napadom koji je pretrpjela u beogradskom tramvaju…

Javnost u Srbiji prošle sedmice zgrozila je snimka nadzorne kamere iz beogradskog tramvaja na kojoj se jasno vidi kako stariji muškarac pokušava seksualno napastovati maloljetnu djevojčicu. Nakon dva dana policija je uhapsila 37-godišnjeg osumnjičenika koji je ‘pao’ iz bizarnog razloga, kada je pokušao ukrasti burek iz pekare.

Pribrana i hrabra prodavačica nije ga prepoznala prema slici iz potjernice, no najvažnije od svega, pravda je ubrzo zadovoljena, a na beogradskom Prvom osnovnom tužilaštvu pokrenut je i proces. Opasnom 37-godišnjaku određen je jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog djela, a pred tužilaštvom je svjedočila i maloljetna, 15-godišnja žrtva.

“Molila sam za pomoć ljude koji su bili u tramvaju, okretala sam se prema njima, a oni nisu reagirali”, stoji u potresnom iskazu djevojčice.

Prema iskazu, manijak je kobnog dana ušao u tramvaj za djevojčicom koja je išla u školu, prvo ju je posmatrao, da bi joj prišao joj s leđa i stao blizu nje. Kad je naišao tramvaj, djevojčica je ušla i mislila da je uspjela pobjeći, čak je i sjela u blizini vozača, no pohotnika to nije smelo. Naprotiv, sjeo je ispred nje i počeo je dirati. Ona se branila, no odustao je tek kad je zaprijetila policijom.

“Uplašila sam se. Noćima sam se budila i mislila na ono što se dogodilo. Sada se ne plašim, ali samo zato što znam da je u pritvoru i da mi ne može ništa, ali često razmišljam o svemu”, stoji u iskazu.

Djevojčica je također otkrila da je nakon pretrpljene traume zatražila pomoć psihologa.

loading...
Comments
To Top