Šareni svijet

IMPOZANTNI PRIZORI: Ovo su najljepše fotografije New Yorka i Los Angelesa snimljene s visine (FOTO)!

Fotograf Jeffrey Milstein istraživao je obližnja područja, parkove i industrijsku zonu Los Angelesa i New Yorka koristeći kameru sa visokom rezolucijom iz helikoptera. Rezultat su fotografije koje oduzimaju dah.

Petlja Judge Harry Pregerson, Los Angeles

Petlja koja povezuje autoputeve Glenn M Anderson i Luke otvorena je 1993. godine i na najvišoj tački visoka je 40 metara.

 

432 Park Avenija, New York

425.5 metara visok neboder, čija je gradnja koštala 1.25 biliona $, najveća je stambena zgrada na svijetu.

 

The Long Beach Shoreline Marina, Los Angeles

Marina je izgrađena 1983. godine za potrebe održavanja takmičenja na jedrilici na Olimpijskim igrama 1984. godine.

 

Američki Muzej prirodne historije, New York

Jedan od najdužih u svijetu, ovaj muzej privlači 5 miliona ljudi svake godine, a poznat je po svojim izložbama i naučnim kolekcijama.

 

Beverly Hills, Los Angeles County

Poznat kao 90210 – jedan od glavnih poštanskih brojeva područja – grad je postao dom mnogih glumaca i poznatih osoba.  Uključuje i tržni centar Rodeo Drive u dužini od dva kilometra.

 

Universal Studios Hollywood, Los Angeles County

Filmski studio je na ovoj strani više od 100 godina i jedan je od najpoznatijih u svijetu. Njegov tematski park, koji je otvoren 1964. godine, ima 10 vožnji i privukao je više od 8 miliona posjetilaca u 2016. godini.

 

Kip slobode, New York

Skulpturu, koja je poklon Francuske za proslavu američke nezavisnosti, izgradio je Gustave Eiffel 1886. godine. Posjetitelji se mogu popeti stepenicama na vrh, ali je pristup balkonu zabranjen od 1916.

 

Times Square, New York

Originalno nazvan Longacre Square, preimenovan je nakon što je New York Times premjestio svoju redakciju u novoizgrađenu zgradu Times 1904. godine. Jedna je od svjetski najpopularnijih turističkih atrakcija, sa više od 120 miliona posjetilaca svake godine.

 

Ostrvo Terminal, Los Angeles County

Zemljište ovog većinski vještačkog ostvra koristi se za industrijske poslove. To je također bilo mjesto prvog i jedinog leta Howard Hughes’s Spruce Goosea 1947. godine.

 

Grand Central stanica, New York

Terminal koji je otvoren 1871. ima najviše platformi bilo koje željeznice na svijetu – 44. Jedna od najprepoznatljivjih ikona na stanici je četveroslojni mesingani sat čija se vrijednost procjenjuje između 10 i 20 milona $.

 

Internacionalni aerodrom u Los Angelesu

Drugi najprometniji aerodrom u SAD-u, i jedan od najprometnijih u svijetu, LAX je primio skoro 81 milion putnika u 2016. To je jedini aerodrom u svijetu koji je centar za pet glavnih aviokompanija i smatra se glavnim putem ka Pacifiku.

 

Selo Stuyvesant Town–Peter Cooper, New York

Spušteni kompleks crvenih stambenih zgrada, “Stuy Town” je doživio stambeni razvoj nakon Drugog svjetskog rata i sadrži 8.757 stanova u 89 zgrada.

 

(Guardian / SB)

loading...
To Top