Društvo

Drašković: U Srbiji vlada užasna atmosfera veličanja zločinaca, a mržnja u društvu je veća nego uoči rata devedestih godina!

 

U Srbiji vlada užasna atmosfera veličanja zločina i zločinaca a mržnja koja se osjeća u društvu je veća nego ona koja se osjećala uoči rata devedestih godina, ocijenio je lider Srpskog pokreta odbnove Vuk Drašković.

Gostujući u Novom danu na N1, Drašković je istakao da kada pogleda svoje izjave, govore i intervjue od 1989. do donas, koji su objavljeni u knjizi “Isečci vremena”, uhvati ga osjećanje uzaludnosti jer se, samo pogledom na to o čemu se piše u medijima, dolazi do zaključka da se Srbija nalazi u 1990. ili 1991. godini.

“Taj osjećaj uzaludnosti je podstaknut činjenicom da Srbija apsolutno ništa nije učinila za 16 godina da strašni poraz u posljednjoj deceniji 20 vijeka zacijeli i da krene u budućnost”, ističe Drašković pojašnjavajući da Srbija nije htjela da se ugleda na Nemačku i Japan koji su svoj poraz preokrenuli u pobjedu.

“Oni su napravili rez sa politikom koja je dovela do poraza, novu politiku su očistili od svake primjese politike zločina i što nikada nisu pravdali zločine….Najglasniji su bili u osudi zločina i sva neprijateljstva su preokrenuli u prijateljstva. Gdje je Srbija danas? Ona pravda politiku Slobodana Miloševića, politiku zločina, pravda etnička čišćenja, nema hrabrosti da se osudi etničko čišćenje, naši zločini se ne pominju, ne postoje, sve je izmišljeno…. Mržnja je veća nego uoči rata devedesetih i u tome vidite dijagnozu sunovrata”.

Govoreći o 5. oktobru 2000. godine on je rekao da se tada nije dogodio demokratski prevrat, već da je to bio 5. oktobar Legije i ostalih Zemunaca sa kojima je vođstvo tadašnjeg DOS-a napravilo pakt da izdaju Miloševića a da se njima preda Srbija na upravljanje.

“Tada je otpao šiljak piramide zla a cijela građevina smrti, državnog terorizma je ostala netaknuta do današnjeg dana”, ocjenjuje Drašković.

Za njega je, kaže, najteži period bila decenija borbe protiv Miloševića, borba da se zaustave ratovi. SPO je, ističe, predvodio otpor režimu zla i terora, proteste i bili meta. “Slomila nas je DB i u 21. vijek smo ušli oslabljeni i na margini političkog života”.

“Govore nam da smo bili nedosljedni i jesmo – bili smo sa DS-om, sa LDP-om, te podržavamo vladu SNS.. Mi nismo podržali ništa što nismo morali – da podržavamo one kojima je to bio program. Napuštali smo koalicije kada su oni izdavali i postajali nedosljedni. Mi smo svom snagom podržali Vučića. Sjetimo se one energije i te razbuktale nade kada je Vučić prije četiri godine rekao Evropa, Evropa, Evropa… i kada je najavio da će otkriti zločine u službi bezbjednosti”.

Pokušaj terorističkog udara u Crnoj Gori

Komentarišući hapšenje 20 srpskih državljana u Crnoj Gori na dan izbora, Drašković ističe da je apsolutno u pitanju pokušaj jednog terorističkog udara na vladu Crne Gore iza kojeg stoje paralelne strukture države Srbije.

“Rukopis je isti. Kad su pucali na mene u Budvi zatrpali su Srbiju lažima da sam ja pucao na sebe, sad su zartrpali Srbiju lažima da je Milo Đukanović našao teroriste u Srbiji. To je logika u koju se ubeđuje narod Srbije. Ti teroristi su vođeni iz Srbije”.

N1

loading...
Comments
To Top