Showbiz

Disney ruši rekorde: “Ovo je tek drugi put u povijesti”!

 

 

IZA Walt Disney Studija još je jedna dobra godina zahvaljujući hitovima kao što su “Black Panther” i “Avangers: Infinity War” koji su u kinima širom svijeta zaradili više od sedam milijardi dolara.

 

 

 

“Ovo je tek drugi put u povijesti da je neki filmski studio zaradio više od sedam milijardi dolara. Upravo je Disney u filmskoj industriji prvi put premašio taj iznos 2016. godine s globalnim bruto prihodima od 7,6 milijardi dolara”, priopćila je kompanija u ponedjeljak.

 

“Procjenjuje se da su globalni bruto prihodi od ulaznica Walt Disney Studija 9. prosinca iznosili 4,069 milijardi dolara, što je naš drugi rezultat na ljestvici najboljih godina i treći u povijesti industrije”, dodali su.

Podatak je objavljen uoči premijere Disneyjeva filma “Mary Poppins Returns”, koja je zakazana za 19. prosinca, a očekuje se da će zabilježiti odlične rezultate na blagajnama tijekom blagdana.

“Trenutno su četiri od osam najuspješnijih ovogodišnjih svjetskih premijera filmovi Walt Disney Studija, uključujući dva vodeća naslova na globalnoj i tri na domaćoj razini”, priopćili su iz Disneyja.

Na prvom je mjestu Marvelov “Avengers: Infinity War” s prihodima od dvije milijarde dolara, a slijedi “Black Panther” sa zaradom od 1,35 milijardi dolara od ulaznica u kinima širom svijeta.

Pixarov animirani film “Incredibles 2” zaradio je 1,24 milijarde dolara.

Marvel i Pixar Disneyjeve su podružnice, podsjeća AFP.

Na ljestvici kino hitova koji su u ovoj godini ostvarili najveće prihode od ulaznica nalaze se još “Ant-Man i The Wasp”, “Solo: A Star Wars Story” i “Ralph Breaks Internet”, s prvim mjestom po prihodima od ulaznica u sjevernoameričkim kinima tri tjedna zaredom.

 

(Indexhr)

loading...
Comments
To Top