Politika

BRNABIĆ O TITU: To je bio pozitivan period naše istorije, Jugoslavija je bila uzor!

 

“Ja sam prva žena premijer u istoriji Srbije, prvi gay premijer na Balkanu i jedan deo vladajuće koalicije nije glasao za mene zbog činjenice što sam gej, ali sa tim moraš da se suočiš kad si u poziciji na kojoj menjaš zemlju”

 

 

 

Prilikom posjete Oxford Unionu, najvećem udruženju na istoimenom univerzitetu, premijerka Srbije Ana Brnabić se, kako prenosi B92, susrela i sa studentima porijeklom iz Srbije.

Kada je sjela pred studente, odgovorala je na njihova pitanja na razne teme. Od Tita, pa do gay prava u Srbiji.

“Znam da odrastati kao gay u Srbiji može da bude veoma teško. Ja sam imala sreće jer sam imala punu podršku svoje porodice i prijatelja i nikada se nisam osetila diskriminisanom ni na koji način.

Ja sam prva žena premijer u istoriji Srbije, prvi gay premijer na Balkanu i jedan deo vladajuće koalicije nije glasao za mene zbog činjenice što sam gej, ali sa tim moraš da se suočiš kad si u poziciji na kojoj menjaš zemlju”, rekla je ona.

 

Na pitanje šta misli o Titu, odgovorila je:

“Moje mišljenje ja da je to bio pozitivan period naše istorije. To je bilo vreme mira i stabilnosti i prosperiteta i Jugoslavija je bila uzor ne samo za istočnoevropske, već i za centralne zemlje.

Tada je Jugoslavija viđena kao zemlja koja bi trebalo da bude jedan od osnivača Evropske unije tako da na period Titove vladavine gledam pozitivno”, rekla je Brnabić.

Jednosatno predavanje pred oksfordskim studentima premijerka je zaključila da je kontradiktorno to što o Evropskoj uniji bolje mišljenje imaju one zemlje koje nisu članice nego one koje su u njoj.

 

(SB/Nedeljnik)

loading...
Comments
To Top